Karo lauko virtuvė susideda iš 5 skyrių, kuriuose galima gaminti maistą. Karo lauko virtuvė yra kūrenama malkomis, tam, kad renginiui suteikti išskirtinimo.
Gaminami patiekalai yra :
- Kariška grikių košė (sudėtis: mėsa, grikiai, svogūnai, aliejus, prieskoniai, vanduo, padažas);
- Generoliška sriuba – kopūstų. Tačiau jums pageidavus išvirsime, bet kokią skaniausią lauko sriubą!
- Kareiviška arbata.;
- Šašlykai;
- Plovas;
- Kiti patiekalai.
Renginių metu yra galimybė maitintis kariškai sausais maisto daviniais:
Sausas davinys: Nuoroda į Yotube video Anglų kalba
Lietuvos kariuomenes sausas davinys
Sausas kareiviškas davinys – lengvai paruošiamas maistas, užima mažai vietos, nesunkus neštis, šildymui nereikalinga ugnis.
Lietuviško davinio sudėtis:
- Mėsos konservai su garnyru
- Duona (traški duonelė)
- Riešutai
- Natūralus medus arba džemas
- Tirpus gėrimas (natūralių sulčių koncentratas)
- Šokoladas
- Arbata (tirpi kava, sultys-koncentratas-10 g)
- Cukrus
- Drėkinamoji servetėlė
- Degtukai (dėžutė)
- Sausas kuras
- Pašildytojas (mėsos konservų su garnyru)
- Padėklas maistui pašildyti
- Dirželis pakuotei užveržti