Naujienos

Maitinimas karišku maistu iš karo lauko virtuvės

Karo lauko virtuvė susideda iš 5 skyrių, kuriuose galima gaminti maistą. Karo lauko virtuvė yra kūrenama malkomis, tam, kad renginiui suteikti išskirtinimo.

Gaminami patiekalai yra :

  • Kariška grikių košė (sudėtis: mėsa, grikiai, svogūnai, aliejus, prieskoniai, vanduo, padažas);
  • Generoliška sriuba – kopūstų. Tačiau jums pageidavus išvirsime, bet kokią skaniausią lauko sriubą!
  • Kareiviška arbata.;
  • Šašlykai;
  • Plovas;
  • Kiti patiekalai.

Renginių metu yra galimybė maitintis kariškai sausais maisto daviniais:

Sausas davinys: Nuoroda į Yotube video Anglų kalba

Lietuvos kariuomenes sausas davinys

Sausas kareiviškas davinys – lengvai paruošiamas maistas, užima mažai vietos, nesunkus neštis, šildymui nereikalinga ugnis.

Lietuviško davinio sudėtis:

  • Mėsos konservai su garnyru
  • Duona (traški duonelė)
  • Riešutai
  • Natūralus medus arba džemas
  • Tirpus gėrimas (natūralių sulčių koncentratas)
  • Šokoladas
  • Arbata (tirpi kava, sultys-koncentratas-10 g)
  • Cukrus
  • Drėkinamoji servetėlė
  • Degtukai (dėžutė)
  • Sausas kuras
  • Pašildytojas (mėsos konservų su garnyru)
  • Padėklas maistui pašildyti
  • Dirželis pakuotei užveržti

421